Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Privredna misija "Obnovljivi izvori energije"


  Srijeda, Maj 24. 2023

  13:30 h


U okviru privredne misije održati će se. B2B razgovori austrijskih i bh kompanija i to 24. maja 2023 u Mostaru u prostorijama Intera Tehnološkog Parka, Bišće polje bb u popodnevnim satima od 13.30 do 17.00 sati. 

Sljedeće austrijske kompanije su zainteresovane za kontakte sa bh. kompanijama:  

  • ANDRITZ HYDRO GMBH ANDRITZ Hydro je jedan od vodećih svjetskih dobavljača elektromehaničke opreme i usluga za hidroelektrane na dinamično rastućem globalnom tržištu obnovljive energije.
  • ELIN MOTOREN GMBH. ELIN Motoren je partner za rotirajuće električne mašine i rješenja, koji radi za najbolje svjetske kompanije u sektorima kao što su rudarstvo i plastika, energija vjetra, pomorstvo, industrijski projekti i elektrane. ELIN Motoren proizvodi motore i generatore u različitim veličinama i klasama snage za hidroelektrane, termo, solarne i vjetroelektrane.
  • GEPPERT GMBH  Geppert Hydropower GmbH je porodično preduzeće sa sjedištem u austrijskoj pokrajini Tirol i sa 125 godina iskustva na polju gradnje i revitalizacije malih hidroelektrana sa snagom turbine do 30 MW.
  • VOITH HYDRO GMBH - Voith Hydro je dio Voith grupe i vodeći pružatelj kompletnih usluga i pouzdan partner za opremanje hidroelektrana i crpnih stanica.Portfolio proizvoda i usluga pokriva cijeli životni ciklus i sve bitne komponente za velike i male hidroelektrane, od generatora, turbina, pumpi i sistema automatizacije do rezervnih dijelova, usluga održavanja i obuke i digitalnih rješenja za inteligentnu hidroelektranu.
  • ECOTHERM AUSTRIA GMBH. ECOTHERM je vodeći brend za održive, prostorne i energetski štedljive sisteme za toplu vodu, paru i solarne termalne sisteme za hotele, bolnice i industriju
  • Isoplus Fernwärmetechnik Gesellschaft m.b.H . Kao proizvođač fabričkih predizolovanih cijevnih sistema za lokalno i daljinsko griejanje kao i za industrijska postrojenja svih vrsta, proizvodimo predizolovane cijevi i fitinge na najvišem tehničkom nivou u našim pogonima sa oko 1200 zaposlenih. Koriste se najmoderniji
  • ENERGY3000 SOLAR GMBH. Energy3000 solar je vodeći austrijski dobavljač energetskih rješenja i usluga u području fotonaponske energije i skladištenja energije.

Više informacija o ovom događaju, profilima i poslovnim željama austrijskih kompanija, kao i o obnovljivim izvorima energije iz Austrije možete dobiti na stranici ADVANTAGE AUSTRIA

Zainteresovane bh kompanije za b2b razgovore: investitori, projektanti, potencijalni prodajni partneri, generalni izvođači radova u ovoj oblasti mogu se javiti putem maila na sarajevo@advantageaustria.org .  


Arhiva