Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Predstavnici Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo i stranke „Narod i pravda“ održali sastanak

Predstavnici Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo i stranke „Narod i pravda“ održali sastanak
Predsjednik Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo Safudin Čengić, direktor UPKS Zlatan Dedić, predsjednik Skupštine Nijaz Skenderagić i članovi Upravnog odbora Salih Lemeš i Enver Malagić održali su 04. januara 2019. godine sastanak sa rukovodstvom stranke „Narod i pravda", predveđene predsjednikom Elmedinom Konakovićem, novoimenovanim ministrom privrede Kantona Sarajevo Harisom Bašićem i generalnim sekretarom Mirzom Selimbegovićem.

Prisutni su razgovarali o dokumentu Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo „Šta poslodavci očekuju od zakonodavne i izvršne vlasti u KS". Zahtjevi poslodavaca, između ostalog, odnose se na rasterećenje privrede kroz smanjenje parafiskalnih nameta i uvođenje poreskih olakšica, donošenje novih i izmjene postojećih zakona u KS i učešće UPKS u svim fazama izrade i donošenja zakona, unapređenje rada Ekonomsko-socijalnog vijeća KS i unapređenje poslovnog ambijenta u Kantonu Sarajevo kroz specifične mjere koje je predložilo Udruženje poslodavaca KS.

Predstavnici stranke „Narod i pravda" podržali su mjere Udruženja, te konstatovali da se 98 posto predloženih mjera nalaze u Sporazumu o prioritetima skupštinske većine u KS u mandatu 2018-2022.

Udruženje poslodavaca KS očekuje od predstavnika stranke „Narod i pravda" adekvatan aganžman u organima zakonodavne i izvršne vlasti, u skladu sa dogovorenim principima.